Transfers

Transfers

Transfers zijn er in vele kwaliteiten en worden met diverse technieken gemaakt. Transfers kunnen snel en vanaf 1 stuk geleverd worden. Dat is een voordeel! Echter, een nadeel is dat het strijk/persvlak wat ontstaat op artikelen (vooral op artikelen van polyester en polyester/mix etc.) Dit vlak gaat er bij katoen en katoen/mix meestal na 1 keer en soms na enkele keren wassen weer uit.

Eén kleur Flex vinyl plotter transfer

Redelijk duurzaam en zeer betaalbaar bij lage afname. Deze transfers worden van snij-folie gemaakt en zijn geschikt voor een breed scala aan textielsoorten, zoals T-shirts, sweaters, caps, jassen etc.
Nadelen: minder rekbaar en sterk als zeefdruk. Alleen standaard kleuren leverbaar. Geen losstaande fijne teksten en details mogelijk vanwege de beperkte snijdbaarheid. (plotter = een snijmachine)
Levertijd ± 5 tot 7 werkdagen.

Full colour geprinte plotter transfers

Zeer betaalbaar bij lage afname. Van vinyl gemaakt. Bij de full colour * transfer bestaat de mogelijkheid een foto en/of gedetailleerde meerkleuren-logo’s op het vinyl te printen.

Nadelen: dunne printlaag, het vinyl is sterk maar de printlaag erop is dun en kan beschadigen. PMS-kleur wordt bij benadering geprint en kan iets afwijken. Garantie op de printlaag is max. 20 wasbeurten.
Zeer fijne teksten en details kunnen bij deze transfer goed op de ondergrond geprint, maar hebben hun beperking in de snijdbaarheid gelijk de één kleur vinyl plotter hierboven.
Levertijd ± 5 tot 7 werkdagen.

* Full colour betekent dat jouw print in meer kleuren t/m foto’s gedrukt kan worden (meestal bij digitaal zonder meerkosten t.o.v. 1 kleur druk.)

Zeefdruk transfer (industrie)

Zeer sterk, bestand tegen chemisch reinigen en heet wassen. Voor de meeste kleding geschikt, wordt vaak voor werkkleding gebruikt. TIP: Op verzoek van klanten kunnen wij bedrijfskleding op voorraad leggen, het textiel telkens in kleine afname besteld kan worden.
Nadelen: niet geschikt voor zeer rekbaar of grof materiaal. Afname minimaal 25 stuks, vanaf 100 stuks gunstiger in prijs.

Levertijd ± 12 werkdagen.

Zeefdruk transfer (standaard)

Standaard transfer; wordt allround ingezet op nagenoeg alle denkbaar voorkomende textielsoorten.
Nadelen: niet geschikt voor zeer rekbaar of grof materiaal. Afname minimaal 25 stuks, vanaf 100 stuks gunstiger in prijs.
Levertijd ± 12 werkdagen.

Badges & emblemen

Geborduurde, of geweven emblemen zijn zeer duurzaam en kunnen in logovorm worden uitgesneden (d.m.v. laser). Kan met de transferpers, of anders tegen wat hogere kosten met de naaimachine worden aangebracht.
Nadelen: langere levertijd, hogere oplage nodig (vanaf ca 50 stuks), geen vrijstaande teksten, dik/stug.
Levertijd ± 5 weken