Eigen textiel aanleveren

Textiel aanleveren

Wij krijgen soms de vraag van klanten of zij hun eigen textiel van een bewerking kunnen laten voorzien. Ons antwoord is ja, je kunt eigen kleding aanleveren (maar natuurlijk ook een deel en de rest bij ons bestellen). Wij rekenen ook voor aangeleverd textiel zeer scherpe bewerkingstarieven die gelijk zijn aan het drukken op ons eigen textiel. Deze dienst leveren wij dan ook tot tevredenheid van vele klanten.

Let op: bewerken van aangeleverd textiel is geheel op eigen risico.

Eigen risico

Een bijzondere voorwaarde bij aanleveren, is dat de bewerking op jouw eigen risico wordt gedaan. Dus indien er iets misgaat tijdens, voor of na het bewerken, zullen wij jouw goederen niet vergoeden, compenseren of vervangen. Ook problemen die pas achteraf blijken worden niet vergoed (zoals wasproblemen).

Waarom eigen risico?

Het is heel normaal dat er standaard een uitval is tijdens de productie (misdrukken etc). Verder lijken producten soms goed te drukken, maar blijken deze achteraf door onzichtbare coatings etc. toch niet goed te hechten. Bij onze eigen textielproducten is dit vooraf getest.

Bewerkingstarieven zijn vaak laag t.o.v. de waarde van de goederen zoals bij dure jacks. Een enkele misdruk vergoeden zou dan al meer kosten dan de hele drukorder opbrengt. Dit zijn de belangrijkste redenen dat onze hele branche dit eigen risico hanteert voor aangeleverde goederen.

Wij kunnen niet voor jou beslissen of deze voorwaarden acceptabel zijn, maar om je nu al te helpen met jouw beslissing stelt je dan jezelf tenminste de volgende vragen:

Is het product ook bij Hazet te verkrijgen?
Zo ja, dan is het altijd verstandiger om bij ons te bestellen, wij dragen dan de risico’s tijdens de productie.

Is jouw product een relatief eenvoudig en bekend artikel, van gebruikelijk materiaal, zoals T-shirts van katoen e.d.?
In dergelijke gevallen zijn de risico’s beperkt en kun je meestal alleen rekening te houden met enkele procenten uitval. Let op: o.a. meerkleuren en meerdere prints op jouw artikel verhoogt uitval, calculeer dit extra in en lever eventueel wat extra stuks aan.

Is jouw product wat duurder zoals jassen, of wat lastiger te bewerken zoals kunststoffen?
Je loopt meer risico, zo simpel is het. Maar stel ons een proefexemplaar beschikbaar zodat wij vooraf o.a. hechtingsrisico’s d.m.v. testen kunnen beperken.

Is jouw aangeleverde product uniek, of (bijna) onvervangbaar?
Laat het dan niet bewerken, de risico’s zijn te groot.  Moet het dan toch? Overleg met ons welke technieken de minste risico’s met zich meebrengen voor jouw specifiek stuk. Soms zijn die wat duurder, maar dat is het absoluut waard. Vertrouw ons!

Tot slot

Wij zijn professionals! Met jarenlange ervaring en expertise weten wij exact van de hoed en de rand (die wij overigens óók kunnen bedrukken)  Wij blijven tijdens het proces in nauw contact met jou.  Hoe dan ook: wij leveren altijd een kwalitatief goed product af.  Wij zijn er om u maximaal te ontzorgen en te bouwen aan een langdurige samenwerking.