Textiel zeefdruk

Zeefdruk

Veelal de beste keus voor een professioneel – en wasecht resultaat. Een zeefdruk is aan te raden bij zacht en flexibel textiel zoals t-shirts, polo’s of sweatshirts etc. maar bovenal bij hogere aantallen (bulk leveringen).

Hieronder zie je hoe op de textieldrukmachine een meerkleuren zeefdruk wordt gemaakt. Kleur voor kleur wordt de print opgebouwd, waarna het textiel van de pallets (soort ‘arm’) af wordt gehaald en de droogtunnel in gaat. Ondanks dat de machine het zwaarste werk van de drukker heeft overgenomen, blijft textieldruk nog steeds een intensieve klus. Alle shirts worden één voor één met de hand op een pallet gestoken en er later ook weer, pallet voor pallet, met de hand afgehaald.

Een textieldruk gemaakt met zeefdruk is,  mits natuurlijk met de juiste inkt gedrukt en goed gedroogd etc., wasecht en gaat lang mee!

Het textiel zeefdrukken op een goede machine heeft nog een groot voordeel: het kan snel en zeer efficiënt, dus voordelig. Alleen het instellen is meer werk dan bijvoorbeeld bij een digitaal gedrukte transfer. Dus, eerlijk is eerlijk, voor kleine oplage in meerdere kleuren wordt het duurder om te zeefdrukken en adviseren wij uit kostenoogpunt andere technieken.  Voor een simpele print zijn de instelkosten te overzien en kan het al bij lagere oplage aantrekkelijk zijn. Heb je een grote(re) oplage nodig, dan kunnen we hoge snelheden halen en dus zeer voordelig produceren, en toch nog steeds die hoge kwaliteit handhaven. Informeer naar wat voor jou het beste is!

Nadelen: de startkosten zijn per kleur en een andere positie of grootte betekent opnieuw startkosten. Niet of bijzonder lastig aan te brengen op gelaagde artikelen zoals jacks ect.

Levertijd ± 10 tot 15 werkdagen.

promotiefilmpje volgt later.